Καμιά ανοχή στη ληστεία μέσω των διοδίων. Να καταργηθούν τώρα όλα!

Τις μπάρες σήκωσαν στα διόδια του Μακρυχωρίου  , την Παρασκευή 18 Φλεβάρη,
οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.
από τα Τρίκαλα.

Από τις 5 το απόγευμα και για τρεις ώρες, διαδήλωσαν στο σταθμό , του Μακρυχωρίου , με υψωμένες τις σημαίες των αγωνιστικών συσπειρώσεων και βροντοφωνάζοντας συνθήματα. Την αγωνιστική πρωτοβουλία επικροτούσαν οι διερχόμενοι οδηγοί, τους οποίους οι διαδηλωτές καλούσαν να μη δείξουν καμία ανοχή στη ληστεία που γίνεται μέσω των διοδίων και να παλέψουν για συγκοινωνίες που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες.
Στην ανακοίνωση που μοίραζαν οι διαδηλωτές στους διερχόμενους οδηγούς τονιζόταν μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Η κυβέρνηση, έχοντας τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, επιχειρεί με την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό να ποινικοποιήσει και να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις που με την μορφή της οργανωμένης ανυπακοής διεκδικούν την κατάργηση των διοδίων, να σταματήσει η ληστεία μέσω των αυξήσεων στα εισιτήρια, και αλλού.
Στην εκστρατεία αυτή εντάσσονται και οι μηνύσεις, με άθλιες κατηγορίες, σε βάρος ατόμων και φορέων που αντιδρούν στη ληστεία από εταιρίες που με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν στην κατοχή τους τα διόδια.
Η ληστεία του λαϊκού εισοδήματος, από τα όλο και περισσότερα πρόσθετα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, με αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρέπει να τελειώσει.

Να μην τρομοκρατηθούμε, και αποφασιστικά να απαντήσουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε την ποινικοποίηση του αγώνα μας.
Ο αγώνας μας μπορεί να έχει αποτελέσματα.
Ο δρόμος που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου μόνο δεινά φέρνει για το λαό.
Να δείξουμε εμπιστοσύνη στη δύναμή μας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς τους μεγάλους επιχειρηματίες. Αυτοί δε μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς.
Έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα. Είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους.
Η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι η πιο συνειδητή, μαζική και οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή που ως στόχο έχει να εμποδίσει και να ανατρέψει την πολιτική που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
• Να μη πτωχεύσει ο λαός. Την κρίση και το χρέος να το πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται.
• Να φορολογηθεί τώρα με 45% το μεγάλο κεφάλαιο. Να δυναμώσουμε τη λαϊκή πάλη και αντεπίθεση.
• Να καταργηθούν όλα τα διόδια - Συγκοινωνίες υπέρ του λαού.Όχι στη ληστεία και τα χαράτσια των αυξήσεων των εισιτηρίων
• Έργα και υποδομές, που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
• Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φοιτητές, τους μαθητές, συγκοινωνίες.
• Δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία.
Κατάργηση όλων των διοδίων και όλοι οι οδηγοί να κυκλοφορούν ελεύθερα στους αυτοκινητόδρομους.»
Οι διαδηλωτές ταυτόχρονα κάλεσαν τους διερχόμενους οδηγούς για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 23 Φλεβάρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις.

Από τις Γραμματείες Τρικάλων του ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και το Σύλλογο Γυναικών Τρικάλων.
Tags:

Επικοινωνήστε μαζί μας

trikki.gr | ειδήσεις, επικαιρότητα, Τρίκαλα | Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε σχόλιο ή καταγγελία πατώντας εδώ.