Πανελλαδική κινητοποίηση για την υπεράσπιση του σιδηροδρόμου

Ενώ τα μαύρα σύννεφα διαρκώς συγκεντρώνονται πάνω από το σιδηρόδρομο, με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να οδηγείται  από την κυβέρνηση όπως φαίνεται   σε χρεωκοπία και οριστικό κλείσιμο, εντείνονται οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για τη σωτηρία του τρένου.
Την Κυριακή έγινε στην Άρνισσα της Πέλλας μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων για την επαναφορά των κομμένων δρομολογίων προς τη  Φλώρινα. Οι κάτοικοι απέκλεισαν για μία ώρα το τρενοσκί που δρομολόγησε ο ΟΣΕ για το Καϊμακτσαλάν την ίδια ώρα που κατήργησε όλα τα δρομολόγια που εξυπηρετούσαν τον απλό κόσμο και τους φοιτητές της περιοχής.
Με μεγάλη επιτυχία επίσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 στην Αθήνα εκδήλωση για την κοινωνική υπεράσπιση του σιδηροδρόμου. 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν το δίκτυο  ΕΠΙΒΑΤΗΣ, οι σύλλογοι φίλων σιδηροδρόμου Αθήνας, Δυτικής στερεάς, Μεσσηνίας και Τρικάλων.
Ταυτόχρονα γίνονταν εκδήλωση της  Kίνησης Φίλων  Τρένου της Φλώρινας στο εργατικό κέντρο της πόλης.  Οι δύο εκδηλώσεις  επικοινωνούσαν διαρκώς  καθόλη τη διάρκειά τους  με τηλεδιάσκεψη.
 Στην εκδήλωση της Αθήνας μίλησαν ο συγκοινωνιολόγος Γιώργος  Νάθενας και ο μηχανικός σιδηροδρόμων Νίκος  Σμπαρούνης.
Επίσης  χαιρέτησαν  οι εκπρόσωποι των συλλόγων  Σπύρος Φασούλας, Ηλίας Νταίηβις και Γιώργος Κρανιάς και από την Πρωτοβουλία Υπεράσπισης του Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης ο Φ. Γιάγκας.
Παραβρέθηκαν και πήραν τον λόγο εργαζόμενοι του ΟΣΕ, μέλη του proastiakos.net και  εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής ενάντια στα διόδια.
Η εκδήλωση καλύφθηκε από το Βήμα την  Ελευθεροτυπία και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
 Εντυπωσίασε  η παρέμβαση του δημοσιογράφου του Βήματος Αχιλλέα Χεκίμογλου.
Στην εκδήλωση αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός και αποφασίστηκε να προχωρήσουμε μέσα στον Απρίλιο στην διοργάνωση  πανελλαδικής εβδομάδας για την υπεράσπιση του σιδηροδρόμου στην κατεύθυνση  της προσπάθειας για τη σύσταση «Πανελλαδικής κίνησης για την υπεράσπιση του σιδηροδρόμου».
Tags:

Επικοινωνήστε μαζί μας

trikki.gr | ειδήσεις, επικαιρότητα, Τρίκαλα | Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε σχόλιο ή καταγγελία πατώντας εδώ.