Ψήφισμα ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τις συγχωνεύσεις σχολείων στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας

Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία αλλά και έντονες αντιδράσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κατοίκους της περιοχή μας.
Η κυβέρνηση προχωρά σε αυτές τις αντιδραστικές αλλαγές με πρόσχημα «την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης,  την αξιοποίηση των  υποδομών και την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων»
Οι πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης δεν έχουν στη βάση τους λόγους παιδαγωγικούς. Έχουν στον πυρήνα τους την δημιουργία του σχολείου της «αγοράς» , της ταξικής διαφοροποίησης , της σχολικής διαρροής , της επέλασης των χορηγών, της παρέμβασης στα προγράμματα σπουδών με γνώμονα να επιδράσουν στη συνείδηση της μαθητικής νεολαίας  με διπλό σκοπό α) την δημιουργία αμόρφωτου, μισοειδικευμένου  φτηνού και υποταγμένου εργατικού δυναμικού και β) την δημιουργία σημερινών αλλά  και αυριανών πελατών του κεφαλαίου.
Οι αλλαγές αυτές είναι ενταγμένες στη γενικότερη στρατηγική του κεφαλαίου και εναρμονισμένες με τις ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, την φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα , την εμπορευματοποίηση της υγείας,  της πρόνοιας και στις άλλες αναδιαρθρώσεις που στο όνομα της κρίσης επιβάλλονται από την κυβέρνηση , την Τρόικα, και το κεφάλαιο στο λαό δια «πυρός και σιδήρους»
Αυτό το σκοπό έρχονται να υπηρετήσουν οι αναδιαρθρώσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα και η δημιουργία πολυδύναμων εκπαιδευτικών κέντρων.
Καλούμε το Δ.Σ να εκφράσει την αντίθεση του στις επιχειρούμενες αλλαγές και αναδιαρθρώσεις που βρίσκουν έκφραση και στο δήμο Φαρκαδόνας (π.χ. Γυμνάσιο Ζάρκου , Δημοτικό Κεραμιδίου)

  Παλεύουμε για :
• Να μην προχωρήσουν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων.
• Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στη παιδεία. Αποκλειστική δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους
• Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας
• Παλεύουμε για την παιδεία των συγχρόνων λαϊκών αναγκών
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση : ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ,δημοτικός σύμβουλος.
Tags: ,

Επικοινωνήστε μαζί μας

trikki.gr | ειδήσεις, επικαιρότητα, Τρίκαλα | Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε σχόλιο ή καταγγελία πατώντας εδώ.