Τα νέα του Επιμελητηρίου Τρικάλων

ΝΕΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Παράταση στην ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στη δράση "digi-retail"
H Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώνει την παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής επενδυτικών σχεδίων στη δράση «digi-retail» μέχρι την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011, στις 14:00. Στόχος της παράτασης, είναι η περαιτέρω διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων στη συλλογή και υποβολή των φορολογικών στοιχείων της τελευταίας διαχειριστικής χρήσης (2010), τα οποία αξιολογούνται στο πλαίσιο της δράσης. Η Δράση digi-retail, ενδιαφέρει άμεσα τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, καθώς επιδοτεί την αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών με σκοπό την αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων, την εξοικονόμηση πόρων αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης του κύκλου εργασιών τους με χρήση προηγμένων τεχνολογιών. Η Δράση προκηρύχθηκε την Παρασκευή 19/11/2010, η υποβολή αιτήσεων άρχισε στις 14.01.2011 και κατόπιν παράτασης της σχετικής προθεσμίας λήγει στις 11 Μαρτίου 2011, στις 14.00. Στόχος της δεκαπενθήμερης παράτασης είναι η διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων, οι οποίες καταχωρούν με αυξανόμενους ρυθμούς τα επενδυτικά τους σχέδια στο πληροφοριακό σύστημα της δράσης.

Μέσω του διαδικτύου οι προσωρινές δηλώσεις απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών
Μέσω του διαδικτύου θα γίνονται οι προσωρινές δηλώσεις απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, από τις 15 Φεβρουαρίου μπορεί να υποβάλλεται ηλεκτρονικά η δήλωση απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών μέσω του ειδικού δικτύου TAXIS.

Ψηφίστηκε το ΕΤΕΑΝ
Ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος για το Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης. Στο νόμο περιλαμβάνονται και οι τροπολογίες που αφορούν στην τροποποίηση διατάξεων για την άσκηση του επαγγέλματος του λογιστή φοροτεχνικού, ενώ ορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα δρα στο μέλλον το ΕΤΕΑΝ, ώστε να είναι αποδοτικότερος ο ρόλος του. Το ΕΤΕΑΝ αναμένεται να συμβάλει στη ροή κεφαλαίων προς τις επιχειρήσεις, αναβαθμίζοντας και συμπληρώνοντας το υφιστάμενο χρηματοπιστωτικό σύστημα μέσω ανακυκλούμενων δανείων, εγγυήσεων και αντεγγυήσεων, συνεπενδύσεων και συμμετοχών, με συνολικούς πόρους άνω των 2,5 δις για την επόμενη διετία.

Σε δόσεις ο ΦΠΑ
Σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο, παρέχεται στις επιχειρήσεις η δυνατότητα εξόφλησης του ΦΠΑ σε τρεις δόσεις, η εξόφληση του ΦΠΑ που καταλογίζεται ύστερα από προληπτικό έλεγχο σε έξι μηνιαίες δόσεις, ο συμψηφισμός οφειλών πρ0ος το Δημόσιο με βέβαιες χρηματικές απαιτήσεις κατά του Δημοσίου, η μείωση της φορολογίας του συνόλου των κερδών των ΑΕ και των ΕΠΕ στο 20% και παρακράτηση φόρου με 25% για τα διανεμόμενα κέρδη.

Άρχισε το μέτρο της απόσυρσης Ι.Χ.
Άρχισε το μέτρο της απόσυρσης Ι.Χ. μαζί με το όφελος της απόσυρσης, το οποίο είναι για τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. των οποίων η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί έως 31/12/1998 είναι από 300 έως 2.800 ευρώ, οι έμποροι προχωρούν και σε γενναίες προσφορές. Η διαδικασία της απόσυρσης θα διαρκέσει έως τις 20/12/2011, ενώ προϋπόθεση είναι να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας για το 2011, καθώς και τυχόν οφειλές προηγούμενων ετών.

Νέες  διευκρινίσεις για την περαίωση
Νέες  διευκρινίσεις για το πότε θα πραγματοποιούνται έλεγχοι από την εφορία σε όσους έχουν υπαχθεί στην περαίωση παρέχει με νέα εγκύκλιο το Yπουργείο Οικονομικών.
Εφόσον για περαιωθείσες χρήσεις δεν έχουν υποβληθεί μία ή περισσότερες περιοδικές δηλώσεις, θα διενεργείται έλεγχος όπως επίσης και για όλα εν γένει τα λοιπά φορολογικά αντικείμενα (πλην δηλαδή της φορολογίας εισοδήματος).
Εφόσον σε εκκαθαριστικό σημείωμα που έχει γίνει αποδεκτό περιλαμβάνονται χρήσεις ήδη ελεγχθείσες ή περαιωθείσες με οποιονδήποτε τρόπο, το ποσό που έχει προκύψει για τις χρήσεις αυτές με βάση το παραπάνω σημείωμα συμψηφίζεται ή επιστρέφεται.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

Διαδραστική Πολυέκθεση «Γεύσεις & Ζωή»
Για 2η συνεχή χρονιά η Διαδραστική Πολυέκθεση «Γεύσεις & Ζωή» ανοίγει τις πύλες της στους επαγγελματίες του χώρου της γεύσης και στο καταναλωτικό κοινό, συγκεντρώνοντας όλη την αγορά προϊόντων υψηλής γαστρονομίας και υπηρεσιών υγιεινής διαβίωσης. Παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, gourmet προϊόντα μεσογειακής διατροφής, σπάνια προϊόντα περιορισμένης παραγωγής και γεωγραφικής προέλευσης, προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, αλλά και φυτικά καλλυντικά, υπηρεσίες θεματικού τουρισμού και πολλά ακόμα θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει ο κάθε επισκέπτης. Η διοργάνωση γίνεται από την εκθεσιακή εταιρεία ΑΤΟΥ. Για πληροφορίες, καθώς και για κράτηση θέσεων στα σεμινάρια μαγειρικής, στις παρουσιάσεις και τα άλλα events μπορείτε να επικοινωνείτε στο 210-95.76.100, ή μέσω του site της έκθεσης www.gefseis-zoi.gr

Detrop 2011: 21η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων & Εξοπλισμού
Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Εξοπλισμού & Μηχανημάτων ανοίγει τις πύλες της κάθε δύο χρόνια στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης  και φέτος θα πραγματοποιηθεί 11-14 Μαρτίου 2011.
Στόχος της είναι να αναδεικνύει
• την ασφάλεια,
• την υγιεινή,
• την αξιοπιστία των διατροφικών προϊόντων της ελληνικής βιομηχανίας και την επέκτασή τους στις διεθνείς αγορές
• τη διεύρυνση νέων αγορών και τη δημιουργία νέων συναλλαγών μέσω των διεθνών συμμετοχών της
ΕΚΘΕΜΑΤΑ
Τρόφιμα, Ποτά, Πρώτες Ύλες, Υλικά Συσκευασία, Συστήματα αποθήκευσης, Προϊόντα Χάρτου, Πλαστικά, Χημικά, Μηχανήματα, Εξοπλισμός, Εκδόσεις, Υπηρεσίες.
Υπεύθυνος Έκθεσης:  Ντίνα Γκοντίνου Τηλ.: 2310 291 201 Fax: 2310 291 658 email: detrop@helexpo.gr

Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων
Από 5 έως 8 Μαΐου 2011 διοργανώνεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στην Αθήνα  Έκθεση για την Ελληνική Παράδοση με κύριο στόχο την προβολή και τη στήριξη όλων των κλάδων που ασχολούνται με τα παραδοσιακά τρόφιμα - ποτά και είδη λαϊκής τέχνης.
Τομείς που προβάλλονται:
Τρόφιμα: ελιές – λάδι, γαλακτοκομικά-τυροκομικά, μέλι-παστέλι, γλυκά μαρμελάδες, αποξηραμένα φρούτα, μαστίχα, τραχανάς – χυλοπίτες, είδη αρτοποιίας, αλλαντικά-αλίπαστα, βότανα, οικολογικά –βιολογικά.
Ποτά: ούζο, τσίπουρο-τσικουδιά , κρασιά , ηδύποτα, μαστίχες Είδη Λαϊκής Τέχνης: κεραμικά, εικόνες, παραδοσιακές στολές – όργανα – κάγκελα – ψηφιδωτά - ξύλινες κατασκευές.
Πληροφορίες: www.ellinikiparadosi.gr

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ISH 2011
Πραγματοποιείται στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας από 15 μέχρι 19 Μαρτίου 2011 η διεθνής έκθεση ISH 2011.
Η μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου για την καινοτομία στο design του μπάνιου και τις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες εξυπηρέτησης κτηρίων.
Πρόκειται για έκθεση τεχνολογίας κτιρίων και ενέργειας, ειδών υγιεινής και ειδών τεχνολογίας θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού.
Πληροφορίες:www.ish.messefrankfurt.com

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ

Ανάδειξη προμηθευτών ειδών ΚΨΜ
Το 485ΤΔΒ/1η Στρατιά προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη προμηθευτών ειδών ΚΨΜ μονάδων στρατού της Λάρισας και αφορά τα είδη τυρόπιτα, ζαμπονοτυρόπιτα, κασερόπιτα, σπανακόπιτα, σπανακοτυρόπιτα, λουκανικόπιτα, πιροσκί, μπουγάτσα, σάντουιτς, τόστ, πίτσα, πεϊνιρλί, χωριάτικη τυρόπιτα.
Ο διαγωνισμός θα γίνει 14-3-2011 και ώρα 10 το πρωί, στο στρατόπεδο «Νικολάου Πλαστήρα».
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410- 993505
Tags: ,

Επικοινωνήστε μαζί μας

trikki.gr | ειδήσεις, επικαιρότητα, Τρίκαλα | Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε σχόλιο ή καταγγελία πατώντας εδώ.