Καθοδόν προς το χάος (16)

Στον ρου της Αποκριάς και οι «εναλλακτικές λύσεις» της «Αριστεράς».
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας  
Παρόλα τα ελληνικά στραπάτσα οι έλληνες και φέτος θα γιορτάσουν (γιορτάζουν ήδη) την πανάρχαια και παράλληλα μεταλλαγμένη Αποκριά, η οποία έχει περάσει στην τροχιά της. Οι καρναβαλίστηκες μάσκες θα φορεθούν και θα καλύψουν την ασχήμια των «πολιτικών» εάν και εφόσον ξεχάσουν την ντροπή τους και βγούνε στο καρναβαλίστηκο παζάρι να γλεντήσουν. Τι κρίμα! Τώρα που τα ποτάμια είναι πλημμυρισμένα να μην τα προτιμούν! 
Την αφορμή για το σχόλιό μας που ακολουθεί την πήραμε από την ιστοσελίδα της συμπαθέστατης κατά τ’ άλλα κ. Σακοράφα, ανεξάρτητη βουλευτής και συμπολίτισσα του γράφοντος (Τρίκαλα), http://www.sakorafa.gr/pages/ η οποία προ καιρού τα βρόντηξε από το Πασόκ και αυτό το θάρρος της την τιμά δεόντως. Στη συνέχεια θα παραθέσουμε απόσπασμα πολυσέλιδου και εμπεριστατωμένου άρθρου της, αφού γενικεύοντας λίγο το θέμα πούμε κι εμείς δυο λόγια… κομματικού ενδιαφέροντος, όσο αφορά τη σημερινή κατάσταση την οποία σωστά επισημαίνει στους Πολίτες πως υπάρχει διέξοδος και μέχρι εδώ καλώς. Βέβαια, καλά τα λέει η συμπολίτισσα, τα ίδια πράγματα λέμε κι εμείς και τα λέμε από πολλά χρόνια πριν…, αλλά η διαφορά που υπάρχει μεταξύ Πολιτών και βουλευτών, ελεύθερων-ανεξάρτητων και εγκλωβισμένων - παθιασμένων, μένει αγεφύρωτη· ο ελεύθερος Πολίτης δεν έχει πρόσβαση, και ευτυχώς, ούτε στα διεφθαρμένα κοινοβουλευτικά έδρανα, ούτε στα τηλεοπτικά κανάλια και αναχρονιστικά + κουτσομπολίστικα ΜΜΕ κι ούτε στη συμμετοχή του κομματικού εγκλήματος που ζούμε αυτόν τον καιρό…,  κάτι που δεν έκανε, η άξια αθλήτρια κ. Σακοράφα στην ώρα της και το κάνει τώρα.

Παρεμπιπτόντως ξεκαθαρίζουμε ότι οι απόψεις μας δεν έχουν να κάνουν με την κ. Σ. Σακοράφα. Δεν έχουμε να τις προσάψουμε κάτι αρνητικό, αλλά με τη γενική κατάσταση που περνάμε, κατάσταση την οποία δημιούργησαν τα κόμματα εξουσίας-δυναστείας και οι ραδιούργοι «πολιτικοί».

Λοιπόν, καλά τα λέει, όπως θα δείτε στην ιστοσελίδα της, όμως οι Πολίτες δείχνουν τάσεις απεγκλωβισμού, έχουν χάσει την εμπιστοσύνη και από την ίδια τη σκιά τους και πολύ περισσότερο από μερικούς, είτε λέγονται ανεξάρτητοι... βουλευτές, είτε λέγονται αρχηγοί-πρόεδροι νέων κομμάτων και λοιπών «πολιτικών ανοιγμάτων».

Άποψή μας είναι ότι αυτοί οι κύριοι και κυρίες δουλεύουν για την υπεράσπιση της ελίτ και μόνο, της «δίδυμης» ελίτ και τα συμφέροντά τους, και όπως λέει ο σοφός λαός μας, μας πήρε ο διάολος τον πατέρα, ο οποίος, διάολος, πήρε όχι μόνο εμάς τους απλούς Πολίτες σβάρνα αλλά θα πάρει και τις επόμενες γενιές. Μόνο που δεν ξέρουμε τι είδους διάολος θα τις πάρει!!  Κι αυτό το χρωστάμε στους νεοέλληνες «σοσιαλιστές», ιδιαίτερα στον κ. ΓΑΠ και στην παρέα του, στους νουδούδες, βεβαίως και στα… ανανεωτικά κόμματα της αριστεράς και στα κουκούδια της «συντρόφισσας» κ. Παπαρήγα, πού ενώ πέθανε η μάνα τους, ακόμα ζητούν να δουν το χάρο. Ντροπή τους.

Μιας και εισερχόμαστε στους ρυθμούς της Αποκριάς, θα παραθέσουμε και μια άλλη διάσταση, μια ευτράπελη αντιπαράθεση σε παλιότερο εκλογικό αγώνα στην επαρχία, τοπικής ιστοσελίδας των Τρικάλων, μιας και γίνεται λόγος και για πρόωρες εκλογές. Διαβάζουμε λοιπόν: 

«Είσθε… όρνια, είσθε… γκαφάλια!
Για να θυμούνται οι παλιοί... Εκλογικά ευτράπελα! (και να μαθαίνουν οι νέοι προσθέτουμε εμείς)

Tuesday, October 10th, 2006
Στις εκλογές του 1923 δυο ήτανε οι κυριότεροι συνδυασμοί στην πόλη μας. Ο επαναστατικός (Ν. Πλαστήρα — Στ. Γόνατα) με πυρήνες τον στρατηγό Κώστα Τζαβέλλα και τον δικηγόρο Εύθ. Ζούκα, και ο αντεπαναστατικός πού τον αποτελούσαν οι Σωτ. Χατζηγάκης, Χατζηπέτρος, Νικ. Γαρδικιώτης, Παν. Καραλής καί Βασ. Ίακωβάκης. Ο συνδυασμός αυτός έκανε μια μεγάλη πολιτική εκδήλωση με λόγους των υποψηφίων από το μπαλκόνι τού παλιού ξενοδοχείου της πόλεως μας «Κέντρο» του Κρεβούρη. Στην εκδήλωση εκείνη, αφού μίλησαν διαδοχικά οι υποψήφιοι τού αντεπαναστατικού συνδυασμού και ήρθε ή σειρά να μιλήσει ό μακαρίτης Βασίλης Ιακωβάκης, αυτός άρχισε τον λόγο του με τις λέξεις:

-Είσθε όρνια. Είσθε γκαφάλια!»

Τάδε έφη: http://new.trikalacity.gr/art/eisthe-ornia-eisthe-gkafalia
Βέβαια αυτή η λέξη, αν και άγνωστη για πολλούς, ακούγεται συχνά στον Θεσσαλικό κάμπο και η δική μας απορία είναι: Ποια είναι τα «γκαφάλια» τάχατες; Οι Πολίτες ή οι …πολιτικοί; Θα μπορούσε να διασύρει την Ελλάδα σε τέτοιου είδους περιπέτειες ένας Πολίτης-«γκαφάλι;» Εμείς  λέμε όχι. Πάραυτα και οι Πολίτες έχουν συνδράμει με τις ανάρμοστες επιλογές τους, βασιζόμενες στις φρούδες ελπίδες των Καραμανλήδων, των Παπανδρεακών, των Σημιτικών και άλλων «πολιτικών ανδρών»- αχυράνθρωπων και ψευτοδημοκρατών, υποκριτών και υπεροπτών, μια πανσπερμία εκτρωμάτων, ποικίλων «ιδεολογιών» και χρωμάτων.

Οι Πολίτες του δικομματισμού είναι οι άξιοι της μοίρας τους κι αυτή η μοίρα γονατίζει όλη την ελληνική κοινωνία, όλον τον ελληνισμό αφού μας θάφτει γεωγραφικά, οικονομικά, κοινωνικά, ιστορικά και πολιτιστικά.

Κλείνοντας παραθέτουμε το απόσπασμα:   
«Kάποιες σκέψεις 09/02/2011
Kάποιες σκέψεις με αφορμή τα περί πολιτικής ανυπακοής του κινήματος, περί ανομίας των πολιτών... και άλλα πρόσφατα γεγονότα
Προσπαθώ παρά τις απαράδεκτες στρεβλώσεις των τελευταίων μηνών, να αντιμετωπίζω τη λέξη πολίτης με την έννοια, την αξία και το ύψιστο περιεχόμενο που έδωσαν στη λέξη πολίτης ο Περικλής και ο Κλεισθένης, που έδωσαν οι αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, ελευθερία και ανεξαρτησία, που έδωσε το 114 και το Πολυτεχνείο, που έδωσε η νέα γενιά το Δεκέμβρη του 2008, που δίνουν καθημερινά όλοι όσοι υπερασπίζονται τη θέση τους στην όξυνση της ταξικής πάλης, την πολιτική τους άποψη, την αξιοπρέπεια στην εργασία, το δικαίωμα στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.
Ντροπή νιώθω ως βουλευτής και ταυτόχρονα ως πολίτης αυτής της χώρας, όταν χιλιάδες χρόνια αγώνων, εξεγέρσεων, επαναστάσεων, εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων συνθλίβονται από μια ομάδα, ξένη και ντόπια…»
Τάδε έφη: http://www.sakorafa.gr/pages/
Άντε και καλό σας μήνα!

«EΕ» Ελλάδα, Τρίκαλα, Μάρτιος 01  2011   Web: www.fasoulas.de     vaios@fasoulas.de
Tags:

Επικοινωνήστε μαζί μας

trikki.gr | ειδήσεις, επικαιρότητα, Τρίκαλα | Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε σχόλιο ή καταγγελία πατώντας εδώ.