Η Λαϊκή συσπείρωση Τρικάλων για...

επιτροπή διαβούλευσης, συνήγορο δημότη επιχειρηματία, για μεταναστευτικό
Σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν.
1) Τη «Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης» και 2) τον ορισμό «Συμπαραστάτη του Δημότη και του Επιχειρηματία» δηλώνουμε τα εξής.

1) Για μεν το πρώτο βάσει του άρθρου 76 του «Καλλικράτη» θεωρούμε πως πρόκειται για όργανο που θεσμοθετείται και θα λειτουργήσει ως παγίδα για δήθεν συμμετοχή των δημοτών και των αντιπροσώπων φορέων στη διοίκηση του δήμου, αφού δεν πρόκειται να έχει καμία ουσιαστική αρμοδιότητα και καμία σχέση με την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σήμερα, στον τόπο δουλειάς και κατοικίας τους. Η αναφορά και μόνο γενικά και αόριστα σε «εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών» ή των εθελοντών» ή ΜΚΟ ή των εργοδοτικών οργανώσεων και του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, φανερώνει ότι θα αποτελεί ένα ακόμη αντιδραστικό όργανο στα πλαίσια του δήμου.
Μέσω της κατ΄επίφαση δημοκρατικής συμμετοχής γίνεται ξεκάθαρο πως επιδιώκεται η προώθηση της συναίνεσης και της ενσωμάτωσης του λαού της πόλης μας, στη γενικότερη ασκούμενη πολιτική που προωθείται και υλοποιείται και μέσω του δήμου μας από τη δημοτική αρχή.
Γι΄αυτό άλλωστε μπαίνει και το ζήτημα της αυξημένης πλειοψηφίας των 2/3 ώστε να επιτυγχάνονται ευρύτερες συγκλίσεις των άλλων δυνάμεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. ΄Ετσι δημιουργούνται ψευδαισθήσεις συμμετοχής του λαού σε ουσιαστικές διαδικασίες, με κατεύθυνση συμβουλευτικές και μόνο αρμοδιότητες.
Να πως με την προώθηση και ενεργοποίηση τέτοιων οργάνων η δημοτική αρχή και όσοι συμφωνούν σ΄αυτή την κατεύθυνση, συμβάλλουν ώστε η Τοπική Διοίκηση να χρησιμοποιείται ως μέσο για την στρέβλωση συνειδήσεων για την αποδοχή αντιλαϊκών μέτρων (που προωθούνται μέσω του «Καλλικράτη») αλλά και απορρόφησης των λαϊκών αντιδράσεων σε τοπικό επίπεδο αφήνοντας στο απυρόβλητο τη γενικότερη πολιτική που προωθείται μέσα από τα όργανα του Δήμου.
2)Οι νέοι δήμοι όπως και ο Δήμος Τρικάλων που προέκυψαν από τις συνενώσεις, αναδεικνύονται σε ισχυρούς πολυπλόκαμους οργανισμούς-μηχανισμού, που θα έχουν αυξημένη επιχειρηματική ικανότητα για συνεργασίες με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι θα μπορούν τώρα πιο ευέλικτα να αναλαμβάνουν έργα υποδομής και τομείς υπηρεσιών με τη λογική των συμβάσεων παραχώρησης ή των ΣΔΙΤ κ.α. Η δημιουργία μεγαλύτερων πληθυσμιακά και γεωγραφικά αγορών και συναλλαγών που προκύπτουν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» απαιτούν σε επίπεδο δήμου να υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος που θα εξυπηρετεί ως διαμεσολαβητής απέναντι στη διοίκηση –(το δήμο)- τους επιχειρηματίες.
Επομένως, όχι μόνο τίποτα το ουσιαστικό, θετικό δεν έχει να προσφέρει ο θεσμός αυτός στους εργαζόμενους για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που τους απασχολούν, αλλά υπηρετώντας τα επιχειρηματικά συμφέροντα θα έρχεται σε σύγκρουση με αυτά των εργατοϋπαλλήλων.
Εμείς δεν αποδεχόμαστε τη δημιουργία τέτοιων αντιδραστικών-αντιλαϊκών οργάνων και γι΄αυτό δε συμμετέχουμε στη διαδικασία επιλογής τους στο δημοτικό συμβούλιο.
Tags:

Επικοινωνήστε μαζί μας

trikki.gr | ειδήσεις, επικαιρότητα, Τρίκαλα | Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε σχόλιο ή καταγγελία πατώντας εδώ.