Η Εβραία νύφη στο Αrt cafe "Σουίτα"

Εκδήλωση διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο Αλφαβητάρι και οι εκδόσεις Κέδρος στο Αrt cafe "Σουίτα" (Στρ.Σαράφη 18, Τρίκαλα) την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 στις 9 μ.μ.όπου θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Δαββέτα "Η ΕΒΡΑΙΑ ΝΥΦΗ".
Για το μυθιστόρημα του Νίκου Δαββέτα που θα μας τιμήσει με την παρουσία του,βραβεύτηκε φέτος απο την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο μυθιστορήματος 2010 του Ιδρύματος "Κώστα και Ελένης Ουράνη, θα μας μιλήσει ο γιατρός-συγγραφέας Χρήστος Γκίμτσας.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά ο Παναγιώτης Μαγκλάρας (πιάνο-τραγούδι) και η Λιάνα Μήνια (φλάουτο-τραγούδι)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Αθήνα-Βερολίνο-Θεσσαλονίκη. Μια νέα γυναίκα αναζητά στοιχεία για την εμπλοκή του πατέρα της στον αφανισμό των Ελλήνων Εβραίων. Με πρόσχημα τη ζωγραφική, στη σκιά άγνωστων θυμάτων, οικογενειακών φαντασμάτων και μιας αδιόρατης ενοχής, πασχίζει να ανακαλύψει το λεπτό όριο ανάμεσα στη ζωή που ζούμε και στη ζωή που επινοούμε. Ένα μυθιστόρημα για όσα στοιχειώνουν το παρελθόν μας.

ΝΙΚΟΣ ΔΑΒΒΕΤΑΣ
Ο Νίκος Δαββέτας (Αθήνα 1960) πρωτοδημοσίευσε κείμενα του το 1981 στο περιοδικό Διαγώνιος. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει δέκα βιβλία (έξι ποητικά, μια συλλογή διηγημάτων και τρία μυθιστορήματα). Υπό έκδοση βρίσκεται ο τόμος "Η λογοτεχνία υπό κρίση". Εργάζεται στην εφημερίδα "Η Καθημερινή"
Tags:

Επικοινωνήστε μαζί μας

trikki.gr | ειδήσεις, επικαιρότητα, Τρίκαλα | Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε σχόλιο ή καταγγελία πατώντας εδώ.