Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Play» Ground

του Ιωάννη Μαυρικάκη στο Εικαστικό Κέντρο.
Μια νέα συνεργασία του Γιάννη Μαυρικάκη με το Εικαστικό Κέντρο και με τίτλο «Play» Ground εγκαινιάζεται στις 16 Απριλίου 2011 ώρα 8:30.
Ο τίτλος της έκθεσης «Play» Ground (που τελικά κινείται λίγο πιο πέρα από αυτό που  συνηθισμένα ονομάζουμε «έκθεση» ) μας προϊδεάζει για τα νέα ποιοτικά της χαρακτηριστικά.
Εδώ λοιπόν, όπως μας περιγράφει ο καλλιτέχνης αναδημιουργούμε ένα φιλικό χώρο που δεν φιλοξενεί απλά την δουλειά του καλλιτέχνη αλλά και την δημιουργικότητα του επισκέπτη! Ουσιαστικά στήνουμε το εργαστήρι του καλλιτέχνη και έτσι παρουσιάζουμε το έργο του συνολικά μέσα στο φυσικό του περιβάλλον.
Το «Play» Ground σηματοδοτεί και εγκαινιάζει ουσιαστικά ένα παιδότοπο, ένα χώρο δημιουργικότητας και επικοινωνίας πάνω στο φαινόμενο της τέχνης.
Ο Γιάννης Μαυρικάκης, συμβολικά και πρακτικά ανοίγει το εργαστήριό του και διατηρεί έτσι την  διττή του ιδιότητα, του Καλλιτέχνη και του παιδαγωγού.
Εκθέτει, ζωγραφίζει σε πραγματικό χρόνο ,επικοινωνεί και δημιουργεί μαζί μας. Το όλο concept είναι και πάλι μια προσπάθεια του καλλιτέχνη για την διερεύνηση και ανανέωση του πλαισίου δουλειάς η αυτού που συνολικά ονομάζουμε φόρμα.

Διάρκεια έκθεσης: 16-30 Aπριλίου 2011
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 8.30πμ – 2.00μμ και 5.30μμ – 9.00μμ
Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο: 8.30πμ – 2.00μμ
Μεγ. Παρασκευή, Μεγ. Σάββατο 10.00πμ – 4.00μμ


Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα του Γιάννης Μαυρικάκη
Ο Γιάννης Μαυρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Το 1977 εισάγεται με υποτροφία και την καλύτερη βαθμολογία στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Σπουδάζει και παίρνει πτυχίο Ζωγραφικής με δασκάλους τον Δημήτρη Μυταρά και τον Παναγιώτη Τέτση.
Ο Ι.Μαυρικάκης έχει λάβει μέρος σε ένα αριθμό ατομικών και ομαδικών εκθέσεων Ζωγραφικής αλλά και φωτογραφίας και περισσότερα από τα έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από το 1987 έχει εργαστεί σαν καθηγητής Αισθητικής Αγωγής στη Μέση Εκπαίδευση καθώς επίσης, έχει συνεργαστεί με Πολιτιστικούς Οργανισμούς, διδάσκοντας ζωγραφική σε μικρές ηλικίες .
Από το 2003 κατοικεί μόνιμα στα Τρίκαλα και διδάσκει στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων
Tags:

Επικοινωνήστε μαζί μας

trikki.gr | ειδήσεις, επικαιρότητα, Τρίκαλα | Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε σχόλιο ή καταγγελία πατώντας εδώ.