Ο Ταξίαρχος Δημήτριος Μπίκος διοικητής της ΣΜΥ

Ο Ταξίαρχος Δημήτριος Μπίκος ανέλαβε καθήκοντα Διοικητής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων. To trikki.gr σας τον συγχαίρει για την εκλογή του και του εύχεται «καλή επιτυχία», στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.
Ειλικρινά χαρήκαμε για την εκλογή του καθώς ο νέος διοικητής της ΣΜΥ έχει ένα αξιόλογο βιογραφικό το οποίο και παραθέτουμε.


Ο Ταξίαρχος Δημήτριος Μπίκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961.
Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1983 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού και το 1984 επελέγη ως στέλεχος Ειδικών Δυνάμεων. Έχει φοιτήσει σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία Πεζικού και Ειδικών Δυνάμεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι σε ενέργεια Αλεξιπτωτιστής Ελευθέρας Πτώσεως. Έχει υπηρετήσει στις περισσότερες Μοίρες Καταδρομών και Αλεξιπτωτιστών καθώς και ως επιτελής σε επιχειρησιακούς σχηματισμούς Ειδικών Δυνάμεων.

Το 2003 επελέγη ως Διοικητής μιας από τις καλύτερες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ε΄ Μοίρας Καταδρομών όπου είχε την τιμή να διοικήσει επί 2,5 περίπου χρόνια. Επιπρόσθετα έχει υπηρετήσει σε επιχειρησιακές θέσεις του ΝΑΤΟ στο εξωτερικό με εξέχουσα την τοποθέτηση του ως Διοικητής της Ελληνικής Μονάδας Αφγανιστάν κατά το διάστημα της αρχικής φάσης των επιχειρήσεων το 2002. Τα τρία τελευταία χρόνια πριν την τοποθέτηση του στη ΣΜΥ, υπηρετούσε ως Διευθυντής Τρεχουσών Επιχειρήσεων στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην Ολλανδία, στο οποίο έχει ανατεθεί η Διοίκηση των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν.

Το Φεβρουάριο του 2011 τιμήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ με την ανώτερη διάκριση της Συμμαχίας, το ΝΑΤΟ MERITORIOUS MEDAL για τη διακεκριμένη προσφορά του στην οργάνωση των Δυνάμεων Εθνικής Ασφάλειας του Αφγανιστάν. Το παραπάνω μετάλλιο απονεμήθηκε για πρώτη φορά σε Έλληνα Αξιωματικό.

Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Πολέμου, του Κολλεγίου Άμυνας του ΝΑΤΟ και κάτοχος Master in Business Administration στη Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει αρθογραφήσει σε διάφορες έγκριτες ελληνικές και ξένες εκδόσεις επί θεμάτων Management και Επικοινωνίας. Είναι έγγαμος και έχει δύο παιδιά.

Και πάλι από το trikki.gr σας ευχόμαστε «καλή επιτυχία».
Tags: ,

Επικοινωνήστε μαζί μας

trikki.gr | ειδήσεις, επικαιρότητα, Τρίκαλα | Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε σχόλιο ή καταγγελία πατώντας εδώ.