ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ! ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ


Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέες και νέοι,
Οι εργαζόμενοι και οι λαοί σε όλο τον πλανήτη, δέχονται την πιο βάρβαρη και σφοδρή επίθεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση εξαπλώνονται με γρήγορους ρυθμούς οδηγώντας την ανθρωπότητα σε έναν εργασιακό-κοινωνικό μεσαίωνα.
      Η καπιταλιστική κρίση συνταράσσει το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα αλλά και την Ε.Ε. και ιδιαίτερα την ευρωζώνη. Στη βάση της βρίσκεται η αχόρταγη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη και ο σκληρός ανταγωνισμός των ευρωπαίων για κυριαρχία. Ταυτόχρονα οι αστικές τάξεις προετοιμάζουν το έδαφος, ώστε οι εργαζόμενοι να μετατραπούν σε σύγχρονους σκλάβους με μισθούς Κίνας. Παράλληλα, Ο άγριος ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών αυξάνει τον κίνδυνο για ένα νέο παγκόσμιο ματοκύλισμα των λαών.
Στη χώρα μας η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με εκβιασμούς, με ψεύτικα διλήμματα και κυρίως με την ανοιχτή καταστολή και τρομοκρατία κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στο λαό μας, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών. Τρόικα (Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ) και κυβέρνηση  εκτελούν το συμβόλαιο εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους. Τα υπόλοιπα αστικά κόμματα (ΝΔ, ΛΑΟΣ κ.α.) παρά τις όποιες αντιθέσεις τους ενώνονται στην επίθεση στον «εχθρό λαό».
Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας έδωσαν τον τελευταίο χρόνο μεγάλες μάχες. Στις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις πλατείες δείξαμε πως μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Αν και οι αγώνες αυτοί δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τα αντεργατικά μέτρα, αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη για τους νέους ξεσηκωμούς. Είναι στο χέρι μας, όλοι εμείς που ανησυχούμε κι έχουμε εμπιστοσύνη στον αγώνα, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη κινήματος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας ενάντια στη βαρβαρότητα της εποχής μας.
Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν έχουν άλλο δρόμο απ’ αυτόν της ανάπτυξης μαζικών διεκδικητικών αγώνων . Να ενισχύσουμε την οργάνωση σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολεία και σχολές βάζοντας ως κεντρικό στόχο του αγώνα μας την  ανατροπή της αντιλαϊκής –αντεργατικής πολιτικής, την ακύρωση όλων των μέτρων κυβέρνησης και Τρόικας.
Στη φετινή ΔΕΘ, η Κυβέρνηση θα δώσει γη και ύδωρ στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, θα δηλώσει την βούλησή της να βγάλει ολόκληρη τη βρώμικη δουλειά που της έχει ανατεθεί, θα ανακοινώσει καινούργια αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα και  νέα μέτρα υπέρ των καπιταλιστών,   βυθίζοντας το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Και εμείς ας οργανώσουμε την δικιά μας απάντηση: με μαζικές πορείες και διαδηλώσεις να εκφράσουμε την αντίθεση μας στα βάρβαρα σχέδια τους. Μαζί να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν υποχωρούμε , δεν υποτασσόμαστε. Οι φετινές διαδηλώσεις στην Δ.Ε.Θ να γίνουν η αρχή για το ξεδίπλωμα μαζικών και ανυποχώρητων αγώνων λαού και νεολαίας που θα αμφισβητούν το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και τις κυβερνήσεις του, το οποίο ευθύνεται αν τέλει για όλα τα δεινά μας και αδυνατεί να διασφαλίσει στην εργατική τάξη και στα φτωχά λαϊκά στρώματα, τα στοιχειώδη, τα ελάχιστα.

Δεν χρωστάμε τίποτε σε κανέναν
Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους
Δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας
Μαζικός αγώνας για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης Ε.Ε, ΔΝΤ, για την ανατροπή του ίδιου του καπιταλισμού που μας καταστρέφει.

Όλοι στην διαδήλωση στη Δ.Ε.Θ το Σάββατο 10/9
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ
Tags: , ,

Επικοινωνήστε μαζί μας

trikki.gr | ειδήσεις, επικαιρότητα, Τρίκαλα | Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε σχόλιο ή καταγγελία πατώντας εδώ.