Η είσοδος στο Δέλτα Καλαμπάκας, Τρίκαλα

Ανοιχτή επιστολή προς όλους από το συμπολίτη Βάιο Φασούλα

Τόσο οι Πολίτες-δημότες όσο και οι τοπικές αρχές, οι μεν Πολίτες-δημότες  δεν έχουν δείξει δείγματα καλής συμπεριφοράς, σεβασμού και αγάπης προς το περιβάλλον και τη ρύπανσή του οι δε ΤΑ
υστερεί από κοινωνική κουλτούρα.

Πάλι με το Δέλτα θα ασχοληθούμε σήμερα κι αυτή τη φορά με τη ρύπανση.«Πολιτιστική» είσοδος στα Τρίκαλα, μάλιστα μέσω Εθνικής Οδού Εγνατίας!! θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την είσοδο στο Δέλτα Καλαμπάκας Τρικάλων. Η εικόνα που συναντά ένας τουρίστας και η αποπνιχτική μυρουδιά που τρυπά τα ρουθούνια του καθώς πλησιάζει στην άλλοτε όμορφη πόλη του Ασκληπιού, είναι αποτροπιαστική. Είναι μια εικόνα ντροπής, αδιαφορίας, ζαμανφουτισμού και για τις τοπικές αρχές που δε φροντίζουν για την διατήρηση της καθαριότητας αλλά και για τους δημότες αυτής της πόλης, οι οποίοι, ποικιλοτρόπως και με περίσσια αναισθησία ρυπαίνουν την περιοχή. Δεν είναι δουλειά μας να φωτογραφήσουμε ποιοι είναι αυτοί που δεν προσέχουν, ποια είναι τα απορρίμματά τους, ποιος ή ποιοι οι κάδοι και πώς πετούνε τα σκουπίδια τους, ανεπιφυλάκτως θα τους χαρακτηρίσουμε άθλιους, δημότες που δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία του περιβάλλοντος που ξεκινά από την καθαριότητα και αποτελεί προϋπόθεση για το περιβάλλον και για τη δημόσια υγεία.

Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο όταν απορρίμματα που βρίσκονται εκτός κάδων-και βρίσκονται εκτός κάδων όταν με τα αυτοκίνητά τους περνούν οι αναίσθητοι «άνθρωποι» εκτός περιοχής του Δέλτα και πετούν τα σκουπίδια τους, συμπαθητικά τετράποδα κάνουν την κατάσταση ακόμα χειρότερα. Απ’ άκρη σ’ άκρη ρεζιλεύει τον ελληνικό πολιτισμό (αν μπορούμε να ομιλούμε για κάτι τέτοιο) αλλά πέρα από τον πολιτισμό…, (όποιος αναφέρεται στον πολιτισμό είναι από κάθε άποψη απολίτιστος, εκτός από κείνους που αναφέρονται στον κομματικό πολιτισμό- εκεί τα πήγανε πάρα πολύ καλά και οι τοπικές εξουσίες και η κεντρική!!,) πέρα λοιπόν από τον πολιτισμό και την επίσκεψη του τουρίστα που αφήνει χρήμα, εδώ, τους παροικούντες στην περιοχή του Δέλτα Καλαμπάκας, τους ενδιαφέρει και τους ανησυχεί η υγεία των μικρών παιδιών τους και η δική τους.

Θα μπορούσε ο Δήμος Τρικκαίων να τοποθετήσει απαγορευτικές πινακίδες ενημερώνοντας τους αναίσθητους δημότες αλλά και προειδοποιώντας τους πώς και πού πρέπει να πετούνε τα σκουπίδια τους και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα τους επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα, όπως έγινε πρόσφατα με οδικές απαγορεύσεις, άσχετα αν οι οδηγοί συμμορφώνονται ή όχι.

Κλείνοντας θα λέγαμε πως η παρουσία των δημοτικών αρχών για μας εδώ στο Δέλτα είναι ανύπαρκτη. «Παρηγοριά» μας είναι ότι δεν είμαστε μόνοι. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα μπορούσαν να είχαν μια καλλίτερη επαφή με την κάθε γειτονιά και το πρόβλημα που την απασχολεί. Αν η ΤΑ θέλει να ανήκει στην σφαίρα του Πολιτισμού δεν έχει παρά να το δείξει. Η ρύπανση στο Δέλτα είναι μια καλή ευκαιρία.
«EΕ». Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιούλιος 23 2012 pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de
Tags: , , , ,

Επικοινωνήστε μαζί μας

trikki.gr | ειδήσεις, επικαιρότητα, Τρίκαλα | Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε σχόλιο ή καταγγελία πατώντας εδώ.